A Porsche és a TAG Heuer stratégiai együttműködésbe lép
2021-02-05

A Porsche és a TAG Heuer stratégiai együttműködésbe lép

Közös múlt és jövő az innováció és a motorsport bűvöletében

A Porsche és a svájci prémium óragyártó TAG Heuer stratégiai partneri viszony keretében egyesíti erejét. A két prémium gyártó a rendszerszintű, hosszú távú együttműködés keretében közösen lép fel sportrendezvényeken és együttműködik új termékek fejlesztésében. Első lépésként a két partnervállalat egy új karórát mutatott be TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph néven.

„Márkánk már évtizedek óta szoros barátságot ápol a TAG Heuerrel, így különösen boldogan jelenthetem be, hogy új stratégiai megállapodásunknak köszönhetően még egy lépéssel közeledünk egymáshoz,” mondta Detlev von Platen, a Porsche AG értékesítésért és marketingért felelős elnökségi tagja. „Együttesen éppen azt tudjuk felmutatni, amelyet ügyfeleink a legjobban szeretnek bennünk: hiteles örökséget, lenyűgöző sporteseményeket, egyedi tapasztalásokat és betöltött álmokat. Mindketten célunknak tekintjük, hogy egyedi, varázslatos pillanatokkal ajándékozzuk meg közösségünket. Már alig várjuk, hogy mindezt együtt tegyük.”

„A TAG Heuer és a Porsche közös történelemmel és értékekkel rendelkezik, de még ennél is fontosabb, hogy hitvallásunk is azonos,” mondja Frédéric Arnault, a TAG Heuer vezetője. „A Porschéhoz hasonlóan vérbeli innovátorok vagyunk, akik mindig csúcsteljesítményre törekednek. Ezzel a szövetséggel a TAG Heuer és a Porsche sok évtizednyi közös pillanat után partneri viszonyba lép, hogy ügyfelei és rajongói számára páratlan élményeket és termékeket teremtsen, még nagyobb izgalommal kiszolgálva azokat, akik közel érzik magukhoz márkáinkat és hitvallásunkat.”

Két történet, egy hajtóerő
A két vállalat története már több mint fél évszázada keresztezi egymást, a hasonlóságok egészen a kezdetekig visszavezetnek. A Porsche és a TAG Heuer is egy-egy látnok víziójából származik: Edouard Heuer és Ferdinand Porsche is igazi úttörő volt, akiknek álma örökre megváltoztatta azt a területen, amelyen tevékenykedtek. Heuer készítette a világ első sorozatgyártású kronográfját, a Porsche pedig egy új elektromos kerékmotort épített. Két innováció, amely egyaránt kitüntetésben részesült a Párizsi Világkiállításon – 11 év eltéréssel. Heuer 1889-ben vehette át a díjat, az első Lohner-Porsche elektromobil pedig az 1900-as expón mutatkozott be.

A mai együttműködés valódi mérföldköveit azonban a márkaalapítók leszármazottjai formálták meg. Ferdinand Porsche fia, Ferdinand Anton Ernst, vagy szimplán csak „Ferry” 1931-ben 22 évesen kezdett el dolgozni édesapja mérnöki hivatalában, majd 1948-ban alapította meg azt az autómárkát, amely mindmáig viseli a nevét. Néhány évvel később a Porsche név már világszerte szorosan összefonódott a versenypályás sikerekkel – beleértve az 1954-es Carrera Panamericana verseny kategóriagyőzelmét. A sikeres részvétel tiszteletére a Porsche ekkoriban a legerősebb sportautó-motorját elnevezte Carrerának.

Edouard Heuer dédunokája, Jack évtizedeken át vezette a családi vállalkozást. 1963-ban ő alkotta meg az első Heuer Carrera kronográfot, amely kimondottan úgy készült, hogy a pilóták az események közepette egyetlen szempillantás alatt leolvashassák a pontos időt. Jack Heuer felelt a Heuer Monaco megalkotásáért is, amely az első négyszögletű tokba ültetett, vízálló, automata kronográf volt. A nevében felelevenített a Monacói Nagydíj utcai megmérettetéseit és a Monte Carlo rali kanyargós szerpentinjein való száguldást – ez utóbbit a Porsche három egymást követő évben is megnyerte 1968 és 1970 között az akkori 911-essel.

Steve McQueen és a Heuer logó
Ahogyan azt a Porsche 911 az autók világában tette, úgy döntötte le a Heuer Monaco a hagyományos óraépítés falait. Mivel az innovációi megkövetelték a maguk árát, a drága reklámkampány helyett Jack Heuer inkább a svájci Jo Siffert autóversenyzővel és Porsche kereskedővel kötött kreatív szponzori szerződéssel igyekezett népszerűsíteni termékét. Jack Heuer 2005-ben, a Jo Siffert: „Live Fast – Die Young” filmjének premierjén a következőképpen emlékezett megállapodásukra: „25.000 svájci frank ellenében hajlandó volt rátenni a logónkat az autójára és a ruhájára. Emellett óráinkat nagykereskedői áron vehette meg és jelentős profittal adhatta el versenyzőtársainak. Amit Siffert sikerre is vitt, ugyanis a fél paddock Heuer karórát hordott az 1969-es szezon végére!” Ez a kapcsolat járul hozzá ahhoz, hogy Steve McQueen a Heuer logót viselhette versenyoverálján az 1970-es Le Mans felvétele közben, amelyben egy Porsche 917-et vezetett. Az amerikai színész akkor azt mondta: „Ugyanazt az autót vezettem, mint Jo Siffert, így hát ugyanazt az overált akartam hordani, amit ő.”

TAG-Turbo motor – Porsche gyártmány a McLaren csapat számára
Miután a TAG csoport felvásárolta, a Heuer az 1980-as évek közepén TAG Heuer lett. A Porsche és a TAG Heuer ekkoriban közös név alatt fejlesztette ki és gyártotta a TAG Turbo motort, amely lehetővé tette a McLaren csapat számára, hogy három egymáskövető alkalommal is Forma-1-es világbajnok legyen: Niki Lauda 1984-es győzelmét Alain Prost kettős sikere követte. 1999-ben a Porsche és a TAG Heuer viszonya még szorosabbá vált a Porsche Carrera Cup, a Supercup, majd később a WEC futamain. Nem volt megállás: a Porsche a TAG Heuerrel közös név alatt hozta létre saját Formula E csapatát 2019-ben, kiváló kiindulási pontot szolgáltatva egy még erősebb és nagyobb léptékű együttműködéshez.

Új sportpartneri viszony
Második évében a TAG Heuer Porsche Formula E csapat a világbajnoki címéért küzd majd. A 99X Electric, vagyis a Porsche elektromos versenyautójának volánja mögött André Lotterer és új csapattársa, Pascal Wehrlein foglalhat helyet. A Porsche már régóta komoly hírnévre tett szert a hosszútávú versenyeken, a TAG Heuerrel közös együttműködésben pedig a GT csapat már készen áll a FIA World Endurance Championship (WEC) következő idényére. A mérföldkőként aposztrofálható idei év az egymárkás, globális Porsche Carrera Cup-ban is együttműködést hoz el.

A fizikai versenyek mellett a TAG Heuer a virtuális versenyzést is támogatja a Porsche TAG Heuer Esports Supercup szponzoraként. Továbbá az óramárka a Porsche globális partnere lesz a ’klasszikus’ eseményeken és ralikon.

Mindkét márka erős elköteleződést mutat a tenisz és a golf iránt. Az év egyik legfontosabb teniszeseménye a stuttgarti Porsche Tennis Grand Prix, amelynek történelme 1978-ig nyúlik vissza, és amelyet 2002 óta mindig a sportautó-gyártó rendez. Ezúttal hivatalos partnerként a TAG Heuer is jelen lesz kategóriájának egyik legnépszerűbb megmérettetésén. Golf tekintetében a Porsche 2015 óta címadó szponzora volt a Porsche European Open-nek, az európai Tour egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő bajnokságának. Idén, elsőként a TAG Heuer is jelen lesz partnerként.

Mindkét márka elkötelezett amellett, hogy felejthetetlen pillanatokat teremtsen a jövőben a különböző Porsche Experience programokon.

A TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph
A Carrera, mint ikonikus elnevezés a Porsche és a TAG Heuer esetében is generációkon át meghatározó – így természetes volt, hogy rá esett a választás az első közös termék esetében. A két márka öröksége előtt tisztelgő új kronográf betekintést nyújt abba, hogy mire vagyunk képesek közösen: a Porsche és a TAG Heuer univerzumának tökéletes egybeforrása, amely mindkét márka kiválóságát hangsúlyozza anékül, hogy a két név beárnyékolná egymást.

A Porsche név gravírozva látható az óra keretén és a félreismerhetetlen betűtípus jelenik meg a számlapon is. A Porsche színei – a vörös, a fekete és a szürke – ikonikus történelmi Heuer modellekre is emlékeztetnek, miközben az átlátszó hátlap is szolgál meglepetéssel, ugyanis az itt látható óraszerkezet a Porsche egyik leghíresebb kormánykereke előtt adózik. A Porsche és a TAG Heuer márkajelzés egyaránt látható.

A kimondottan ehhez az órához készülő mutatók aszfalt benyomását keltik, az út iránti heves érzelmeket kifejezve, miközben a számozás a Porsche sportautók műszercsoportjának megjelenését idézi fel. A karóra vagy puha prémium borjúbőr szíjjal és a Porsche belsőket idéző varrással vagy a versenyzés tökéletességét felidéző összekapcsolt fémszíjjal elérhető. A karóra szívét a Calibre Heuer 02 automata mechanizmus adja, amely lenyűgöző 80 órás tartalékkal rendelkezik.

A Porsche csapata

Horváth Csaba

Horváth Csaba

Értékesítési vezető
Tóth Martina

Tóth Martina

Értékesítő
Tóth Péter

Tóth Péter

Értékesítő
Heiszer Dániel

Heiszer Dániel

Értékesítő
Bodonyi Ádám

Bodonyi Ádám

Értékesítő
Stiedlné Bordás Andrea

Stiedlné Bordás Andrea

Diszponens
Mészáros Dóra

Mészáros Dóra

Diszponens
Hadas Attila

Hadas Attila

Használtautó értékesítő
Farkas Tamás

Farkas Tamás

Vevőszolgálati vezető
Krizsák Zoltán

Krizsák Zoltán

Művezető, Classic szerviztanácsadó
Markó István

Markó István

Szerviztanácsadó
Orosz Dávid

Orosz Dávid

Szerviztanácsadó
Vajda Hunor

Vajda Hunor

Szerviztanácsadó
Ertinger Patrik

Ertinger Patrik

Szerviztanácsadó
Kurán Tímea

Kurán Tímea

Szervizasszisztens
Jelenszky Szilvia

Jelenszky Szilvia

Vevőszolgálati munkatárs
Asztalos Attila

Asztalos Attila

Raktárvezető
Horváth Tamás

Horváth Tamás

Raktáros
Futár Gergő

Futár Gergő

Raktáros
Szabó Janina

Szabó Janina

Információs munkatárs
Soós Mónika

Soós Mónika

Információs munkatárs
Zsótér Daniella

Zsótér Daniella

Információs munkatárs
Aradi Géza

Aradi Géza

Márkaigazgató
Árvay Péter

Árvay Péter

Marketingvezető

Lépjen velünk kapcsolatba

Cím

Porsche Inter Auto Hungaria Kft. Porsche Centrum Budapest

Kiállítóterem

Szerémi út 63.

1117 Budapest

Magyarország

ertekesites@porsche.hu

Telefonszám

Kiállítóterem

+36 1 382 3000

Szerviz és alkatrészek

+36 1 382 3001

Porsche Assistance

+36 30 20 30 911

Nyitva tartás

Új gépjárművek értékesítése
hétfő

8:00 - 18:00

kedd

8:00 - 18:00

szerda

8:00 - 18:00

csütörtök

8:00 - 18:00

péntek

8:00 - 18:00

szombat

zárva

vasárnap

zárva

Szerviz és alkatrészek
hétfő

8:00 - 17:00

kedd

8:00 - 17:00

szerda

8:00 - 17:00

csütörtök

8:00 - 17:00

péntek

8:00 - 17:00

szombat

zárva

vasárnap

zárva