Az új 718 GTS 4.0 modellek: vezetési élmény minden érzékszervnek
2020-01-16

Az új 718 GTS 4.0 modellek: vezetési élmény minden érzékszervnek

Sportos ikerpár négyliteres szívómotorral

A Porsche két határozottan sportos és kimagasló képességű modellel bővíti középmotoros sportautói kínálatát

Bemutatkozik a 718 Cayman GTS 4.0 és 718 Boxster GTS 4.0. Az új kétüléses modellek szívét a 718 Spyder-ben és a 718 Cayman GT4-ben használt 400 lóerős, négyliteres, hathengeres boxermotor adja. Hatfokozatú kézi váltóval és sport kipufogórendszerrel kombinálva ez kivételes teljesítményleadást és különösen kimagasló vezetési élményt nyújt. Álló helyzetből az újdonságok 4,5 másodperc alatt gyorsulnak fel 100 km/h-ra, végsebességük pedig 293 km/h. A széria Porsche Active Suspension Management (PASM) sportfutóműnek, a 20 milliméterrel csökkentett szabad magasságnak és a Porsche Torque Vectoring (PTV) mechanikus önzáró differenciálműnek köszönhetően a GTS modellek új generációja kivételes egyensúlyt nyújt a dinamikus vezethetőség és a hétköznapi kényelem között. Az alapfelszereltség részét képező Sport Chrono csomag a továbbfejlesztett Porsche Track Precision App alkalmazással kihangsúlyozza a középmotoros sportautók atletikus karakterét. A fekete kontrasztelemek és a sötét Alcantara® belső GTS modellekre jellemző hangulatot varázsol.

Akárcsak a 718 Spyder és a 718 Cayman GT4 esetében, az erőteljes négyliteres motort kivételes hatékonyság jellemzi. Az adaptív hengervezérlés részterhelés esetén lekapcsolja az egyik hengersort, a piezo befecskendezőkkel rendelkező közvetlen üzemanyag-befecskendezés és a változó szívó oldali szelepvezérlés pedig még inkább fokozza a takarékosságot. A GTS motor lenyűgöző erőtartalékával és azonnali reakcióival is mély benyomást tesz. Könnyedén forog el 7800 fordulat/percig, a széria dinamikus csillapítással rendelkező sport kipufogórendszernek köszönhetően pedig eközben a vérbeli hathengeres boxermotor gazdag hangzásvilágát hallatja. A 718 GTS 4.0 modellek ikerkipufogója a 718 Spyder és a 718 Cayman GT4 beépített részecskeszűrőjét is megkapja, ami különösen tiszta működést tesz lehetővé. Kialakításával a kipufogó helyet ad a kontrasztos fekete színben pompázó diffúzornak, amelyet kimondottan a GTS modellek számára fejlesztettek a Porsche mérnökei.

Kivételesen precíz vezethetőségével, agilis kormányzásával és fordulékonyságával a futómű kimagasló vezetési élményt ígér. A dinamikus menettulajdonságokat tökéletesen összeköti a hétköznapi vezetéshez szükséges kényelemmel. A Porsche Active Suspension Management (PASM) ugyancsak alapfelszereltség, amely a 20 milliméterrel alacsonyabb futóművel együtt kivételes élményekhez juttatja a pilótát. Opcionálisan a PASM sportfutómű mindössze 10 milliméterrel csökkenti a szabad magasságot. A szériafelszereltség részét képezi a Porsche Stability Management (PSM) külön kiválasztható PSM Sport üzemmóddal, a Sport Chrono csomag a továbbfejlesztett Porsche Track Precision App alkalmazással, a Porsche Active Drivetrain Mounts (PADM) aktív motortartó bakok és a Porsche Torque Vectoring (PTV) mechanikus önzáró differenciálművel.

A középmotoros sportautók selyemfényű fekete 20 colos könnyűfém kerekeket viselnek, amelyeken nagyteljesítményű gumiabroncsok feszülnek, elöl 235/35 ZR 20-as, hátul pedig 265/35 ZR 20-as méretben. A továbbfejlesztett fékrendszer lyuggatott féktárcsákkal és vörös színű féknyergekkel rendelkezik. A Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) felár ellenében elérhető.

Sötétszínű, kontrasztos részletek fokozzák a GTS modellek különösen sportos státuszát: a légterelő-ajak, a Sport Design első lökhárító légbeömlői, az első ködfényszórók, a hátsó fényszórók és az átrajzolt hátsó lökhárító is fekete.

Belül sötét Alcantara® hoz létre sportosan elegáns hangulatot. A nemes anyag a széria Sport Plus ülések középső részét, a kormánykerék karimáját, a középkonzolt, a váltókart és mindkét ajtó könyöklőjét is borítja. A 718 Cayman GTS 4.0 esetében az A-oszlopok és a tetőkárpit is Alcantara® kárpitozást kap. Az opcionális GTS belső csomag újabb színt hoz: kárminvörös vagy kréta kontrasztszín teszi még egyedibbé a belső teret. Választás szerint ezen árnyalatok valamelyike hangsúlyozza ki a fordulatszámmérőt, a biztonsági öveket, az összes díszítő varrást, beleértve a fejtámlák hímzett GTS emblémáját és a lábszőnyegek Porsche feliratát, fekete szegélyekkel. A műszerfal és a középkonzol betétjei szénszálból készülnek.

A 718 GTS 4.0 modellek alapfelszereltsége a Porsche Communication Management (PCM) nagyfelbontású, hétcolos kijelzővel, valamint a Sport Chrono csomag, továbbfejlesztett Track Precision App alkalmazással. Ez a motorsportból származó okostelefonos alkalmazás számos teljesítményközpontú adatot megjelenít a PCM kijelzőjén versenypályás használat közben, valamint rögzíti is azokat későbbi elemzés céljából. Az online navigációs modul valós idejű közlekedési információval, beszédvezérléssel és Porsche Connect rendszerrel opcionálisan elérhető, épp úgy, mint a BOSE® Surround vagy a Burmester High-End Surround audiorendszer.

Lépjen velünk kapcsolatba

Cím

Porsche Inter Auto Hungaria Kft. Porsche Centrum Budapest

Kiállítóterem

Szerémi út 63.

1117 Budapest

Magyarország

ertekesites@porsche.hu

Telefonszám

Kiállítóterem

+36 1 382 3000

Szerviz és alkatrészek

+36 1 382 3001

Porsche Assistance

+36 30 20 30 911

Nyitva tartás

Új gépjárművek értékesítése
hétfő

8:00 - 18:00

kedd

8:00 - 18:00

szerda

8:00 - 18:00

csütörtök

8:00 - 18:00

péntek

8:00 - 18:00

szombat

zárva

vasárnap

zárva

Szerviz és alkatrészek
hétfő

8:00 - 17:00

kedd

8:00 - 17:00

szerda

8:00 - 17:00

csütörtök

8:00 - 17:00

péntek

8:00 - 17:00

szombat

zárva

vasárnap

zárva