Az új Panamera bemutatója
2020-10-14

Az új Panamera bemutatója

Ezúttal kicsit másképp mutatattuk be az új Panamerat

Élőben közvetítettük a Panamera bemutatóját

Számunkra nemcsak az fontos, hogy megajándékozzuk Önt a Porsche vezetési élményével és minőségével, hanem az is, hogy ne csak autóinkban, de a mindennapokban is biztonságban legyen.
Ezért a járványhelyzet miatt most kivételesen egy exkluzív online bemutatót tartottunk, hogy megismerhesse a frissített Panamera modellcsaládot és annak új, innovatív jellemzőit.

Az eseményt, mely során Aradi Géza márkaigazgatóval Szujó Zoltán műsorvezető fog beszélgetni, élőben közvetítettük.

Amennyiben lemaradt az élő közvetítésről, tekintse meg YouTube csatornánkon is megtalálható videónkat. 

 

Kontrasztok egyedi szimbiózisa: az új Porsche Panamera még szélesebb spektrumot fed le, egyesítve a sportautók teljesítményét a luxusautók kényelmével. A 630 lóerős Panamera Turbo S révén a sportautó-gyártó sikeresen alátámasztotta követelését a kategória trónját illetően. Az új csúcsmodell alaposan felülmúlja az előző Panamera Turbo teljesítményadatait. A Porsche emellett elkötelezett az E-Performance stratégiával szemben. A Panamera 4S E-Hybrid a konnektoros hibrid kínálat új tagjaként teljesen új hajtáslánccal, ennek köszönhetően pedig 560 lóerős teljesítménnyel rendelkezik. A korábbi hibrid modellekkel összehasonlítva a modell teljesen elektromos hatótávja akár 30 százalékkal is nagyobb. A kényelmet és a sportosságot a továbbfejlesztett futóműelemek és vezérlőrendszerek szavatolják új generációs kormányzással és abroncsokkal.

Turbo S: álló helyzetből 100 km/h-ra csupán 3,1 másodperc alatt
630 lóerős teljesítményével és 820 Nm nyomatékával az új Panamera Turbo S belső égésű motorja a korábbi zászlóshajónál 80 lóerővel és 50 Nm-rel többet kínál. Ez nagyon is érezhető hatással van a menetteljesítményekre: Sport Plus módban a Turbo S mindössze 3,1 másodperc alatt képes letudni a 0-100-as sprintet. A Weissach-ban fejlesztett és Zuffenhausenben gyártott négyliteres biturbó motor átfogó átdolgozása nem csak ezt, hanem a 315 km/h-s végsebességet is lehetővé teszi. 

Annak érdekében, hogy a lenyűgöző teljesítmény kontrolállható legyen, valamint a maximális kanyarképességek érdekében a háromkamrás légrugózás, a Porsche Active Suspension Management (PASM) futóműrendszer és a Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) dőlésstabilizáló, valamint a Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) differenciál-rendszer továbbfejlesztésén és további optimalizálásán sokat dolgoztak mérnökeink.

Az új Panamera Turbo S már igazolta kompromisszummentes teljesítményét a legendás Nürburging-Nordschleife aszfaltcsíkján: Lars Kern tesztpilóta az immár 20,832 kilométeres pályakört mindössze 7:29,81 perc alatt tette meg a különösen technikás versenypályán – ez új hivatalos rekord a luxusautók kategóriájában.

Fokozott sportosság és kényelem a továbbfejlesztett futóműrendszereknek köszönhetően
Mérnökeink a Panamera GTS V8-as biturbó motorját a gyors teljesítményleadásra optimalizálták. 480 lóerős teljesítményével és 620 Nm nyomatékával az új Panamera GTS kereken 20 lóerővel erősebb elődjénél. A teljesítmény folyamatosan emelkedik a motor csúcsfordulatához közeledve. Az erőleadás éppen ezért egy klasszikus, szívómotoros sportautóra emlékeztet. A hagyományosan mennydörgő V8-as orgánum még erőteljesebbé vált köszönhetően az új, széria sport kipufogórendszernek, amely aszimmetrikusan elhelyezett hátsó dobokkal rendelkezik.

Az új Panamera és Panamera 4 motorterében az ismerős 2,9 literes V6-os biturbó motort találjuk világszerte. Az egység 330 lóerős teljesítménye és 450 Nm nyomatéka változatul rendelkezésre áll.

A megújult Panamera modellek futómű- és vezérlőrendszere még sportosabb működést tesz lehetővé, miközben kényelmes karaktert is kínál. Némelyik részegység fejlesztését teljesen üres lappal kezdtük. Például az átdolgozott Porsche Active Suspension Management (PASM) futóműrendszer érezhetően kényelmesebben csillapít, miközben a Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) elektronikus dőlésszabályozó rendszer fokozott stabilitást biztosít. Emellett új felszereltség generáció érhető el a kormányzás és az abroncsok tekintetében.


4S E-Hybrid 17,9 kWh-s akkumulátorral és akár 54 km-es elektromos hatótávval
A Porsche újabb teljesítmény-központú konnektoros hibrid modellt mutat be az új Panamera 4S E-Hybrid képében. A nyolcfokozatú duplakuplungos PDK váltóba beépülő, 136 lóerős elektromotor és a 440 lóerős, 2,9 literes V6-os biturbó benzinmotor kombinációja 560 lóerős rendszerteljesítményt és 750 Nm maximális rendszernyomatékot kínál. Ennek megfelelően a menetteljesítmények is magukért beszélnek: a széria Sport Chrono csomagnak is köszönhetően a 0-100-as sprint mindössze 3,7 másodpercig tart. A végsebesség 298 km/h. Az akkumulátorok kapacitása 14,1-ről 17,9 kWh-ra növekedett, ennek megfelelően a hatótáv is nagyobb, amelyet a továbbfejlesztett celláknak és a még inkább energiahatékony működésre optimalizált üzemmódoknak is köszönhet a típus. A 4S E-Hybrid elektromos hatótávja akár 54 kilométer a WLTP EAER városi ciklusának megfelelően (NEDC: akár 64 km).

Élesebb megjelenés és erőteljesebb jelenlét
Az új Panamera modellek – amelyek a hagyományos sportlimuzin mellett praktikus Sport Turismo vagy hosszított tengelytávú Executive kivitelben is elérhetők, a hajtásláncoktól függően – már alapfelszereltségként megkapják a korábban opcionális Sport Design első lökhárítót, amely nagyobb légbeömlőkkel, oldalsó hűtőnyílásokkal és keskeny ködlámpával rendelkezik. A Panamera Turbo S teljesen új orrkialakítása könnyedén beazonosítható a még nagyobb légbeömlőkről és a külső színére fényezett, megújult kialakítású részletekről, amelyek vízszintes elrendezésükkel még inkább kihangsúlyozzák a modell szélességét. A kettős felosztású Turbo első fényszórók moduljai is hasonló célból kerültek távolabb egymástól.

Az átdolgozott hátsó fényív immár megszakítás nélkül, módosított kontúrral olvad be a csomagtérfedélbe, és folyamatos összeköttetést biztosít a két megújult, LED-es hátsó lámpa között. A GTS modellek új sötétített Exclusive Design hátsó lámpákat kapnak szériában dinamikus funkciókörrel. Három új 20 és 21 colos keréktárcsa bővíti ki a kínálatot, így már összesen 10-féle kerék elérhető.

Digitális kapcsolódás és segédrendszerek a fokozott biztonság és kényelem érdekében
A Porsche Communication Management (PCM) tudása további digitális funkciókkal és szolgáltatásokkal bővült, mint például a továbbfejlesztett Voice Pilot online beszédvezérlés, a Risk Radar a tökéletes táblafelismerés és veszélyjelzés érdekében, a vezeték nélküli

Apple® CarPlay és még sok más Connect szolgáltatás. A Panamera innovatív fényszóró és vezetési segédrendszerek széles választékát kínálja, köztük a széria táblafelismerővel rendelkező sávtartó rendszerrel, valamint az adaptív tempomatot magában foglaló Porsche InnoDrive rendszerrel. Elérhető az éjjellátó rendszer, a sávváltást segítő rendszer, a LED mátrix fényszóró PDLS Plus funkcióval, a Park Assist parkolórendszer 360 fokos kamerával és a szélvédőre vetített kijelző (HUD).

Az új Porsche Panamera már rendelhető, és várhatóan október közepén érkezik meg a márkakereskedésekbe. A magyarországi alapárak regisztrációs adó nélkül nettó 81.245 eurónál kezdődnek a hátsókerékhajtású Panamera esetében. A többi modell összkerékhajtással rendelkezik: a Panamera 4 indulóára 85.645 euró, a Panamera 4S E-Hybrid modellé 111.845 euró, míg a Panamera GTS 120.545 eurótól elérhető, a Panamera Turbo S pedig 157.445 eurótól startol.

Lépjen velünk kapcsolatba

Cím

Porsche Inter Auto Hungaria Kft. Porsche Centrum Budapest

Kiállítóterem

Szerémi út 63.

1117 Budapest

Magyarország

ertekesites@porsche.hu

Telefonszám

Kiállítóterem

+36 1 382 3000

Szerviz és alkatrészek

+36 1 382 3001

Porsche Assistance

+36 30 20 30 911

Nyitva tartás

Új gépjárművek értékesítése
hétfő

8:00 - 18:00

kedd

8:00 - 18:00

szerda

8:00 - 18:00

csütörtök

8:00 - 18:00

péntek

8:00 - 18:00

szombat

zárva

vasárnap

zárva

Szerviz és alkatrészek
hétfő

8:00 - 17:00

kedd

8:00 - 17:00

szerda

8:00 - 17:00

csütörtök

8:00 - 17:00

péntek

8:00 - 17:00

szombat

zárva

vasárnap

zárva