Oliver Blume: „Növeljük gyártási kapacitásunkat”
2019-08-02

Oliver Blume: „Növeljük gyártási kapacitásunkat”

Már bemutatása előtt több, mint 20.000 megrendelés érkezett a Porsche Taycan-ra. Oliver Blume, a Porsche AG vezérigazgatója az elektromos stratégiáról beszélt.

Blume Úr, mit üzen azoknak a Porsche rajongóknak, akik szerint az elektromobilitás zsákutca?
Oliver Blume: az elektromobilitás kimagasló hatékonyságról és kivételes teljesítményről szól, amely tökéletes illik a Porsche hozzáállásához. Egyúttal érdemes a konnektoros hibrid modellekkel gyűjtött pozitív tapasztalatokra gondolni: a Porsche volt az első gyártó, amely ezekkel a variánsokkal egyszerre három prémium szegmensben is jelen volt. A Panamera esetében például az európai ügyfelek több mint 60 százaléka dönt a konnektoros hibrid mellett.

Ez a nagy kereslet meglepi Önt?
Blume: Egyáltalán nem. Nagyteljesítményű járműveknek terveztük a konnektoros modelleket, a Panamera esetében pedig a modellsorozat csúcsmodellje is hibrid. Ez is bizonyítja, hogy ezek a járművek nem kompromisszumok, hanem éppen ellenkezőleg.

A döntést, miszerint a Porsche elektromos márka lesz, befolyásolták a szigorodó széndioxid-kvóták és a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény?

Blume: Elsőként le szeretném szögezni, hogy a Porsche mindig is sportautó-márka marad, legyen szó akár benzines, akár elektromos hajtásláncokról. Emellett feltétel nélkül elkötelezettek vagyunk a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény céljai mellett. Végtére is autógyártóként teljesen egyértelmű, hogy felelősségünk van a közlekedés során keletkező széndioxid mennyiségének csökkentésében, még akkor is, ha prémium gyártóként kis piaci részesedéssel rendelkezünk. A pozitív példában márkánk presztízsének növelését is látjuk.

Ilyen tekintetben volt más alternatíva is, mint az elektromobilitás?
Blume: Autógyártóként háromféle lehetőségünk van olyan járművek terén, amelyek helyi széndioxid-kibocsátás nélkül közlekednek: az elektromobilitás, a hidrogén és a szintetikus üzemanyagok. Az üzemanyag előállításától kezdve a jármű közlekedésig tartó teljes láncolat energiaegyensúlyát figyelembe véve az e-mobilitás háromszor hatékonyabb, mint a hidrogén és hatszor hatékonyabb, mint a szintetikus üzemanyagok. Ahogy az akkumulátorok fejlesztése folyamatosan előrébb lép, ez az előny még nagyobb lesz. Ezek meggyőző érvek egy olyan sportautó-gyártó számára, mint a Porsche. Még akkor is, ha nem vesszük figyelembe az elektromos hajtáslánccal elérhető lenyűgöző teljesítményt.

Az EU tovább szigorítja a széndioxid-határértékeket 2030-ig, további 35 százalékos csökkentést kilátásba helyezve. Ön szerint ez túlzó cél?
Blume: Véleményem szerint ezek a számok rendkívül ambiciózusok – de el kell érnünk őket, hogy a klímacéloknak megfeleljük. Ennyi biztos. Azonban politikai tekintetben szeretném, ha az érdekeltek nagyobb szakértelemmel és a megvalósíthatóságra való tekintettel állnának hozzá a jövőben a célok kialakításának. Olyan exkluzív gyártóként, amely csak néhány prémium szegmensben aktív, biztos vagyok benne, hogy elérjük ezeket a határokat 2030-ig, sőt, ahol lehetséges jóval alatta is leszünk. A Porsche teljesíti ezeket az ambiciózus célokat. De a szélesebb tömegeket kiszolgáló szegmensekben hihetetlenül nagy munka szükséges ahhoz, hogy vonzó és fenntartható megoldásokat hozzanak létre, amelyek ilyen rövid idő alatt meggyőzik a vásárlókat az elektromobilitásról.

Nemrég vezette az új Taycan-t hideg időjárási körülmények között Arjeplogban. Megfelel az autó az elvárásoknak? Vagyis egy igazi Porsche modell?
Blume: Teljes mértékben! A futóművön dolgozó kollégák nagyon nehezen lekenyerezhetők, kritikus hozzáállásuk pedig garancia arra, hogy csakis a legjobbal érik be – végtére is éppen ez az, ami biztosította, hogy ott tartson most a Porsche, ahol. Még ők is egyet értenek velem. Amikor a Taycan-t kell tesztelniük, tágra nyílt szemekkel és széles mosollyal ülnek be a volán mögé.

Ön is jól érezte magát?
Blume: Nagyon is! Rendkívül izgatott vagyok az autóval kapcsolatban. Egyszerűen fantasztikus vezetni.

Belátja, hogy az új elektromos út számos Porsche ügyfél számára egyfajta kulturális sokkot jelent?
Blume: Ezt pontosan tudjuk. De el kell hessegetnem az aggodalmukat: a tisztán elektromosan hajtott Porsche mindent tud, amit a márkánktól elvárnak – szélsőségesen sportos menetdinamika, kiváló teljesítmény és magas fokú érzelmesség. Úgy gondolom, hogy minél vonzóbb terméket alkotunk, annál gyorsabban elterjed majd az elektromobilitás. De annak érdekében, hogy minden ügyfelünk igényét kielégítsük, továbbra is háromféle hajtásláncra koncentrálunk a jövőben is: a továbbfejlesztett benzinmotorokra, a csúcstechnikás konnektoros hibridekre és a tiszta elektromobilitásra.

Milyen visszajelzések érkeztek a Taycan-nal kapcsolatban?
Blume: Kimondottan pozitívok. Gyakorlatilag már most túlzott kereslet mutatkozik a típusra, pedig még az ügyfelek nem is látták a végleges modellt. Ez kiválóan megmutatja, hogy mennyire bíznak bennünk a vásárlóink.

Norvégiában már 3000 előrendelés érkezett a Taycan-ra. Globális tekintetben milyen a helyzet?
Blume: Még nem lehet a Taycan-t előrendelni, viszont 2500 euró ellenében az ügyfelek regisztrálhatják vásárlási igényüket egyfajta előlegezési programban – és világszerte több mint 20.000 vásárló tett már így. Ez jóval nagyobb érték, mint vártuk: általában csak az első menetpróbák után látunk megrendelési csúcsokat, miután az ügyfelek már megismerkedhettek egy típus képességeivel és megtapogathatták azt a való életben.

Milyen hatással van ez a hatalmas kereslet a kiszállítási időkre? Korábban évi 20.000 példány gyártása volt tervben.
Blume: A kivételesen nagy kereslet miatt növelnünk kell a gyártási kapacitást. Ha a megszokottnál hosszabb a várakozási idő, az ügyfeleket igyekszünk megismertetni a Taycan képességeivel, például átmenetileg elérhetővé teszünk egy konnektoros Panamerát az előrendelő vásárlók számára, mielőtt azok átveszik Taycan modelljüket. De jelenleg, a gyártás megkezdése előtt még nem tudunk pontos kiszállítási időkről beszélni.

Nem terveznek előre konfigurált modelleket kínálni a gyártási idő, ezáltal pedig a várakozási idő rövidítéséhez?
Blume: Nem, nem akarunk ilyen kényszert az ügyfelek számára. Minden ügyfél pontosan olyan autót kap, amilyen az álmaiban szerepel.

Árulja el, mennyibe fog kerülni a Taycan?
Blume: A Taycan kétféle akkumulátorral lesz elérhető. Kezdetben a nagyobb csomaggal startolunk, a később érkező belépőmodell pedig 100.000 euró alatt lesz. Hasonlóan a benzines modellekhez, a Taycan esetében is számos vonzó extra közül válogathatnak majd az ügyfelek.

A jelenlegi cél az, hogy 2025-re az összes eladott Porsche 50 százaléka elektromos hajtáslánccal rendelkezzen. A konnektoros hibridek beleszámítanak ebbe?
Blume: Igen, itt beleszámítjuk a konnektoros hibrideket.

2030-tól a Porsche csak elektromos autókat árul majd?
Blume: Ilyet mi soha nem állítottunk. Amint említettem is, a jövőben is háromféle hajtásláncra koncentrálunk, így a belső égésű motornak is meglesz a maga helye a kínálatban, méghozzá úgy, hogy közben még hatékonyabbá és környezetbarátabbá válik. Ami a legendás modellünket illeti, a 911 addig lesz belső égésű motorral elérhető, amíg az jogilag lehetséges. Ezzel együtt a vadonatúj nyolcadik generációs modell már helyet ad majd hibrid hajtásláncnak is. És ha egy nap részben elektromos modellt mutatunk be belőle, az bizonyosan a kínálat csúcsát fogja jelképezni.

A Daimler nemrég bejelentette, hogy közel 100 kilométeres hatótávra képes konnektoros modelleket fog bemutatni az idei év második felében. A Porsche mikor kínál ehhez hasonlót?
Blume: Az akkumulátorok következő generációja 2020-ban érkezik meg, amivel a jelenlegi akkumulátorcellák 37 Ah-s teljesítménye 47-re emelkedik. Ez nagyobb hatótávot jelent konnektoros hibrid járműveink számára.

Hány elektromos Porsche modell lesz 2025-re a Taycan és a Macan mellett? Miről született már döntés?
Blume: A Cross Turismo, a Taycan alternatív változata a következő évtized elején kerül sorozatgyártásba. Ahogy már említette, a Macan következő generációja teljesen elektromos lesz. Ezen felül további hivatalos döntés még nem született. De biztosra veheti, hogy számos nagyszerű ötletünk van a jövő mobilitásának alakítására. De ezek mindig sportos, fenntartható és minden tekintetben a márkához méltó Porsche modellek lesznek.

Lépjen velünk kapcsolatba

Cím

Porsche Inter Auto Hungaria Kft. Porsche Centrum Budapest

Kiállítóterem

Szerémi út 63.

1117 Budapest

Magyarország

ertekesites@porsche.hu

Telefonszám

Kiállítóterem

+36 1 382 3000

Szerviz és alkatrészek

+36 1 382 3001

Porsche Assistance

+36 30 20 30 911

Nyitva tartás

Új gépjárművek értékesítése
hétfő

8:00 - 15:00

kedd

8:00 - 15:00

szerda

8:00 - 15:00

csütörtök

8:00 - 15:00

péntek

8:00 - 15:00

szombat

zárva

vasárnap

zárva

Értékesítőinket a jelenlegi közegészségügyi helyzetre való tekintettel emailen és telefonon tudják elérni. Kollégáink elérhetőségeit a “Rólunk” fül alatt, a lap alján találja. Megértését köszönjük!

Szerviz és alkatrészek
hétfő

8:00 - 17:00

kedd

8:00 - 17:00

szerda

8:00 - 17:00

csütörtök

8:00 - 17:00

péntek

8:00 - 17:00

szombat

zárva

vasárnap

zárva