Határozottan 911, kétségtelenül Turbo és abszolút új: a 911 Turbo S
2020-03-12

Határozottan 911, kétségtelenül Turbo és abszolút új: a 911 Turbo S

A Porsche bemutatja a 911 Turbo S új generációját, amely minden eddiginél nagyobb teljesítménnyel, intenzívebb menetdinamikával és nagyobb kényelemmel rendelkezik.

A 911 csúcsmodellje továbbfejlesztett dinamikával

A 911-es sorozat új csúcsmodellje Coupé és Cabriolet változatban is bemutatkozik, amelyek szíve egy vadonatúj fejlesztésű 3,8 literes boxermotor két változó geometriájú turbófeltöltővel, összesen 650 lóerős (478 kW) teljesítménnyel, 70 lóerővel felülmúlva az előd értékét. A maximális nyomaték immár 800 Nm (ez 50 Nm-es növekményt jelent). A Turbo-specifikus nyolcfokozatú Porsche Doppelkupplung (PDK) duplakuplungos automata váltó a 0-100-as sprintet 2,7 másodpercesre rövidíti (az elődnél 0,2 másodperccel gyorsabb adat), miközben a végsebesség változatlanul 330 km/h.

Az új 911 Turbo S méretei jelentősen növekedtek a menetdinamikai képességekkel együtt: a karosszéria immár 45 milliméterrel szélesebb az első tengelynél (1.840 mm), és a teljes szélesség 1.900 mm a hátsó tengely felett, ami 20 mm-es növekményt jelent. A megnövelt nyomtáv, a továbbfejlesztett aerodinamika és az új, vegyes méretű abroncsok jelentősen hozzájárulnak az agilitás fokozásához és a sportossághoz. A nyomtáv elöl 42, hátul pedig 10 mm-rel szélesebb. Az adaptív aerodinamikai rendszer részeként elöl már elektromosan vezérelt hűtőrácsot találunk, a megnövelt méretű hátsó légterelő pedig még több leszorító erőt termel. Történelmében először a 911 Turbo S a teljesítményét vegyes méretű abroncsok segítségével viszi át az aszfaltra: elöl 20 colos kerekeken 255/35-ös méretű abroncsok feszülnek, míg hátul 21 colos keréktárcsákon találunk 315/30-as méretű gumikat. Az új felszereltségi lehetőségek az összkerékhajtású 911 még sportosabb képességeit hangsúlyozzák ki. Ezek között megtalálható a Porsche Active Suspension Management (PASM) aktív futóműrendszer sportverziója 10 mm-es ültetéssel, valamint a sport kipufogórendszer állítható szelepekkel, amely karakteres hangot szavatol.

A 911 Turbo S teljesen új erőforrásának alapját a 911 Carrera motorgenerációja szolgáltatja. Az egység teljesen átdolgozott töltőlevegő-hűtőrendszerrel rendelkezik; új, nagyobb változó geometriás turbófeltöltői szimmetrikus elrendezésben kaptak helyet a motornál és elektronikusan vezérelt wastegate szeleppel rendelkeznek. A piezo befecskendezők használata jelentősen javított a motorkarakterisztikán: a végeredmény egy gyorsabban reagáló, erősebb, nyomatékosabb, hatékonyabb és pörgősebb erőforrás.

Az új hathengeres motor levegőzéséről új szívórendszer gondoskodik. Például a korábban használt hűtőlevegő és töltőlevegő csatornák kiosztása megfordult: a hűtőlevegő egy része a karakteres oldalsó Turbo légbeömlőkön keresztül jut hátra. A hátsó légterelőkhöz került légszűrők előtt két kiegészítő külső légbeömlő is található. Így az új 911 Turbo S immár négy légbeömlőn keresztül szív még több levegőt még kisebb ellenállással, fokozva a motor hatékonyságát. A korábbinál nagyobb, két szimmetrikus, változó geometriás turbófeltöltő veszi át az eddigi egységek helyét, melyekben a kompresszor és a turbinakerekek ellenkező irányba forognak. A turbinakerekek átmérője öt milliméterrel 55 mm-re nőtt, miközben a 61 milliméteres kompresszorkerék három milliméterrel nagyobb. A wastegate szelepeket elektronikus léptetőmotor vezérli.

A modell vezetési élmény, dinamika és sportosság tekintetében tökéletesen kiegyensúlyozott, harmonikus kialakítása tökéletesen alkalmassá teszi az új 911 Turbo S-t hétköznapi és versenypályás használatra is. Az új generáció lenyűgöző teljesítményét tökéletesen szemlélteti az álló helyzetből 200 km/h-ig történő gyorsulás, amely csupán 8,9 másodpercet vesz igénybe. Ezzel az új 911 Turbo S kereken egy másodperccel gyorsabb, mint elődje. A továbbfejlesztett Porsche Traction Management (PTM) összkerékhajtásnak köszönhetően jóval több nyomaték, akár 500 Nm is eljuthat az első kerekekhez. Az új generáció széria PASM futóműve is még sportosabb lett. A gyorsabb és precízebb lengéscsillapítás jelentős előnyöket hoz a menetdinamika tekintetében, fokozva a stabilitást, az úttartást, a kormányzási viselkedést és a kanyarsebességet.

A szélesebb légbeömlőkkel rendelkező új első lökhárító karakteres Turbo megjelenéssel rendelkezik. A kettős fényszóró modulok egyedi kialakítást, a széria LED mátrix fényszórók pedig sötét betéteket kapnak. Az áttervezett, pneumatikusan mozgatható első légterelő és a nagyobb hátsó légterelő 15 százalékkal nagyobb leszorító erőt biztosít. A még erőteljesebb hátsó az integrált légbeömlőkkel izgalmas kontrasztot képez a 911 Turbo S karcsú karosszériájával. Az új hátsót a tipikus Turbo stílusban készült, fekete magasfényű hátsó kipufogóvégek koronázzák meg.

A belső tér kimagasló minőségű és sportos kialakítású. Az alapfelszereltségek között megtaláljuk a teljes bőrkárpitozást és a szénszálas betéteket világos ezüst részletekkel. A 18-irányban elektromosan állítható sportülések varrása az első 911 Turbo (930) előtt tiszteleg. A műszercsoport csúcsminőségű megjelenése egyedi Turbo S logókat tár elénk. A középkonzol PCM rendszere immár 10,9 colos, az új elrendezésnek köszönhetően pedig gyorsan és egyszerűen működtethető. Emellett a GT sport kormánykerék, a Sport Chrono csomag, új, integrált Porsche Track Precision alkalmazással és a BOSE® Surround audiorendszer is megtalálható a fedélzeten. 

Érdeklődjön értékesítő kollégáinknál!

A Porsche csapata

Horváth Csaba

Horváth Csaba

Értékesítési vezető
Tóth Martina

Tóth Martina

Értékesítő
Tóth Péter

Tóth Péter

Értékesítő
Heiszer Dániel

Heiszer Dániel

Értékesítő
Stiedlné Bordás Andrea

Stiedlné Bordás Andrea

Diszponens
Mészáros Dóra

Mészáros Dóra

Diszponens
Hadas Attila

Hadas Attila

Használtautó értékesítő
Farkas Tamás

Farkas Tamás

Vevőszolgálati vezető
Krizsák Zoltán

Krizsák Zoltán

Művezető, Classic szerviztanácsadó
Markó István

Markó István

Szerviztanácsadó
Orosz Dávid

Orosz Dávid

Szerviztanácsadó
Vajda Hunor

Vajda Hunor

Szerviztanácsadó
Kurán Tímea

Kurán Tímea

Szervizasszisztens
Jelenszky Szilvia

Jelenszky Szilvia

Vevőszolgálati munkatárs
Asztalos Attila

Asztalos Attila

Raktárvezető
Horváth Tamás

Horváth Tamás

Raktáros
Futár Gergő

Futár Gergő

Raktáros
Szabó Janina

Szabó Janina

Információs munkatárs
Soós Mónika

Soós Mónika

Információs munkatárs
Zsótér Daniella

Zsótér Daniella

Információs munkatárs
Aradi Géza

Aradi Géza

Márkaigazgató
Árvay Péter

Árvay Péter

Marketingvezető

Lépjen velünk kapcsolatba

Cím

Porsche Inter Auto Hungaria Kft. Porsche Centrum Budapest

Kiállítóterem

Szerémi út 63.

1117 Budapest

Magyarország

ertekesites@porsche.hu

Telefonszám

Kiállítóterem

+36 1 382 3000

Szerviz és alkatrészek

+36 1 382 3001

Porsche Assistance

+36 30 20 30 911

Nyitva tartás

Új gépjárművek értékesítése
hétfő

8:00 - 18:00

kedd

8:00 - 18:00

szerda

8:00 - 18:00

csütörtök

8:00 - 18:00

péntek

8:00 - 18:00

szombat

zárva

vasárnap

zárva

Szerviz és alkatrészek
hétfő

8:00 - 17:00

kedd

8:00 - 17:00

szerda

8:00 - 17:00

csütörtök

8:00 - 17:00

péntek

8:00 - 17:00

szombat

zárva

vasárnap

zárva